fbpx

ressmeddelande. Stockholm 3 december 2019.

Fulltecknad nyemission för webbaserat program för bokslutshantering

AgoyIt är ett webbaserat bokslut- och årsredovisningsprogram som spås revolutionera bokslutshanteringen när det lanseras i september 2020. Efter senaste veckans fulltecknade nyemission har bolaget bakom programmet – AgoyIt AB – tagit in drygt 3,5 miljoner kronor i utvecklingskapital.

– Vad jag vet så har ingen svensk revisionsbyrå någonsin gjort en nyemission i den här storleken för att bygga ett bokslutsprogram. Investerarna tycker att det är extra intressant eftersom jag kan branschen inifrån och vet vilka behov som finns. Att få in så mycket pengar, från så tunga investerare, i ett så tidigt skede visar vilken stark tilltro marknaden har på AgoyIt.

Det säger Carl-Magnus Falk, grundare och vd för AgoyIt AB. Han är själv auktoriserad revisor och driver även det snabbväxande bolaget Falköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning.

– De etablerade programvarorna inom redovisningsbranschen löser bara en del av de problem vi dagligen ställs för. Mycket måste fortfarande göras på samma sätt som det alltid har gjorts. Med AgoyIt tar vi flera steg vidare. Med några få klick kommer AgoyIt att lösa saker som i dag tar timmar i anspråk. Dessutom gör inbyggda kontrollfunktioner att fler moment än i dag kan göras av juniora medarbetare, säger Carl-Magnus Falk.

AgoyIt AB är ett ungt företag med kapacitet att växa snabbt. Fyra dataprogrammerare jobbar med att färdigställa programmet. I det större teamet ingår bland annat designer, UX-designer, marknadsförare, projektledare och fler. I utvecklingsteamet återfinns även den auktoriserade redovisningskonsulten Maria Almegård och teknikbolaget Growbotic. Bland investerarna märks bland andra Thomas Svenow (grundare av Svensk Bevakningstjänst) och Markus Jacobsson (grundare av IT-företaget IStone).

– Vi tror verkligen att AgoyIt kan revolutionera bokslutshanteringen. Det är ett verktyg som effektiviserar och snabbar upp arbetet. AgoyIt förenklar tråkiga arbetsuppgifter som ingen kommer att sakna att göra, säger Carl-Magnus Falk.

Carl-Magnus Falk står sedan tidigare bakom flera innovationer inom revisions- och redovisningsbranschen. Mest känd är förmodligen hans 3:12-modell, som beräknar optimal fördelning mellan lön och utdelning i fåmansbolag, enligt de så kallade 3:12-reglerna. Excel-modellen har fått stor uppmärksamhet och spridning och har skapat stor nytta för både redovisningsbyråer och fåmansföretag själva.

AgoyIt föddes ur frustration över att de etablerade program som redovisnings- och revisionsbyråer använder både är för begränsade och för dyra.

– AgoyIt är i grunden skapat av människor som själva jobbar inom revision och redovisning. Dataprogrammerarna jobbar med att lösa problem som vi upplever. Jag har sett alldeles för många exempel på motsatsen, att programmerare först skapar ett program som vi sedan ska försöka applicera i vår dagliga verksamhet. För AgoyIt kommer användarvänligheten i första rummet. Vi har lagt stor vikt vid att programmet ska vara enkelt att lära sig och gå snabbt att implementera, så att byråer och ekonomiavdelningar i alla storlekar smidigt ska kunna växla över från sina nuvarande system, säger Carl-Magnus Falk.

– Prismässigt siktar vi på att lägga oss långt under vad dagens etablerade programvaror kostar, trots att dessa saknar funktioner som AgoyIt kommer att ha. Vi ser att de etablerade programutvecklarna har haft för få konkurrenter och därför kunnat ta ut orimliga marginaler. AgoyIt kommer att utmana drakarna även prismässigt. Byråer kan alltså kapa kostnader i båda ändarna – effektivare arbetsprocess och lägre programkostnader! säger Carl-Magnus Falk.

– Att innovera bokslutshanteringen är bara början på vår expansionsresa med AgoyIt. Om tre månader kommer vi göra en andra nyemission för att ta in kapital så att vi kan utveckla de andra webbaserade programmen vi planerar. Just nu har vi dock fullt fokus på att få AgoyIt klart för lansering, säger Carl-Magnus Falk.

AgoyIT kommer att lanseras i september 2020.

För mer information, kontakta Carl-Magnus Falk, grundare och vd för AgoyIt, på info@agoyit.com eller telefon 070-454 03 21.

Pressbilder

Bilder för fri publicering i samband med artiklar om AgoyIt. Annan användning förbjuden. Klicka på bilderna för att öppna dem högupplösta.

CONTACT US

Kungsgatan 8, 123  22 Stockholm, Sweden

Email: info@agoyit.com

Tel: 070-454 03 21